Toyota Mirai Taxi
 

Toyota Mirai Taxi

Voor de vooruitstrevende taxi-ondernemer

De Toyota Mirai heeft een volledig door Toyota zelf ontwikkelde Fuel Cell Stack die elektriciteit opwekt door middel van een chemische reactie tussen waterstof en zuurstof. De 114 kW (155 pk) sterke elektromotor drijft de voorwielen aan. Een automatische transmissie is hierbij standaard. De waterstof wordt in twee extreem sterke, lichtgewicht tanks opgeslagen. Dankzij de toepassing van drie lagen met koolstof versterkt kunststof, is de waterstof onder druk van 700 bar opgeslagen. Hierdoor zijn de omvang en het gewicht van de tanks beperkt.

Compacte bouwwijze
De krachtige Fuel Cell Stack van de Mirai heeft een vermogen van 3,1 kW per liter inhoud. De Toyota Mirai is ook voorzien van een ultracompacte en ultra-efficiënte Fuel Cell Boost Converter. Deze kan de spanning uit de Fuel Cell Stack verhogen naar 650 volt, zodat de elektromotoren en de Fuel Cell Stack nu compacter kunnen zijn.

Snel tanken en normale actieradius
De actieradius van de Toyota Mirai is vergelijkbaar met die van een benzineauto. Bovendien is de Mirai net zo snel en gemakkelijk te tanken. Het enige verschil is dat je geen liters tankt maar kilo’s. En doordat het tanken slechts enkele minuten in beslag neemt, is de Mirai zeer geschikt voor het afleggen van grotere afstanden.

Duurzame geproduceerde waterstof
Waterstof is een ultraschone energiedrager en kan uitstekend duurzaam worden geproduceerd met behulp van bijvoorbeeld zonne- en windenergie. Waterstof is zelfs te produceren uit rioolslib en afval. Het kan dienen als opslagbuffer van overtollig geproduceerde duurzame energie en is bij uitstek een veelbelovende brandstof voor de toekomst. Zowel voor automobiliteit als voor vele andere energietoepassingen in de maatschappij.

Infrastructuur voor waterstof
De levering van de Toyota Mirai start per direct. De eerste twee exemplaren van de Toyota Mirai werden overigens begin dit jaar aan staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu geleverd. Volgens dit ministerie groeit het aantal waterstoftanklocaties in 2020 tot 20. Op dit moment kan men tanken in het Zuid-Hollandse Rhoon en het Noord-Brabantse Helmond (semi-publiek).

U rijdt de Toyota Mirai TAXI al voor € 54.295,- (ex BTW & BPM) of vanaf € 689,- per maand*

Toyota Mirai TAXI

Prijs: € 54.295,- (excl. BTW & BPM)
Vanaf € 689,- per maand*

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam interdum libero in augue porta ut hendrerit nisl condimentum. Quisque quam ligula, euismod mattis placerat in, convallis eget augue. Integer blandit elementum felis sed imperdiet. Duis eu tortor nunc. Sed mattis magna a orci aliquam interdum. Morbi sed massa et lacus rhoncus convallis nec vel tortor. Nulla vitae risus risus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae. 

Opties:
Cabman BCT taximeter (incl. keuring)
Navigatiesysteem
Taxibord dakmontage
Lichtmetalen velgen
Metallic lak
Lederen bekleding

HYBRID-TAXI ACTIETARIEF 2,9 %

Contant-prijs
Aanbetaling
Totaal krediet-bedrag
Jaarlijks kostenpercentage
Debet-rentevoet
Looptijd
Termijnbedrag
Slottermijn
Totaal te betalen bedrag
€ 66.033
€ 10.865
€ 43.461
2,9%
2,9%
48 mnd
€ 689
€ 13.582
€ 33.072
Groen rijden? Bekijk de HYBRID-TAXI range
actie
Bekijk de complete Toyota HYBRID-TAXI range
actie
Bekijk de Toyota Mirai Fuel Cell Taxi
actie
Bekijk de Lexus GS 300h HYBRID-TAXI